Maatjes

Vrijwilligers

Maatjes zijn gemotiveerde vrijwilligers die er plezier in hebben om iets voor een ander te betekenen. Ze zijn geïnteresseerd in mensen en hebben respect voor de eigenheid en zelfstandigheid van de ander. Maatjes kunnen goed luisteren en zich inleven. Zij gaan zorgvuldig om met de privacy van de ander.

foto 1Maatjes kunnen aangeven of zij sociale en/of praktische ondersteuning willen bieden. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de mogelijkheden, beschikbaarheid en interesse van maatjes.

Maatjes wordt gevraagd een vrijwilligersovereenkomst en gedragscode te ondertekenen. Ook wordt een VOG gevraagd. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht.

Begeleiding

De coördinator is het aanspreekpunt voor de maatjes. Hij/zij houdt contact over de voortgang van de werkzaamheden en biedt ondersteuning waar nodig.
Periodiek wordt een bijeenkomst georganiseerd waarin de werkwijze van ZorgSaam Elburg wordt belicht en waar gelegenheid is om praktijkervaringen te delen met andere maatjes o.l.v. de coördinator(en).

Door samenwerking met andere organisaties zullen er mogelijkheden zijn om informatiebijeenkomsten te bezoeken over onderwerpen die van belang zijn voor het werk.

Aanmelden

Klik hier voor direct aanmelden als maatje.